NFL

2018.01.19. 11:04

Az 52. Super Bowlba juthatnak a csapatok

A főcsoport-döntőkkel folytatódik a profi amerikaifutball-liga (NFL), azaz már az 52. Super Bowlba jutás a tét.

New England Patriots' Tom Brady gives instructions during the 2016 NFL week 11 regular season football game against Oakland Raiders on November 19, 2017 at the Azteca Stadium in Mexico City. / AFP PHOTO / ALFREDO ESTRELLA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Alfredo Estrella

Az Amerikai Főcsoportban (AFC) a címvédő New England Patriots a Jacksonville Jaguars együttesét fogadja. A hét közben a bostoni szurkolóknak volt miért izgulniuk, ugyanis Tom Brady, a Patriots ötszörös bajnok irányítója kisebb kézsérülést szenvedett, ami miatt edzést is ki kellett hagynia. A találkozó esélyese ezzel együtt is a sorozatban hetedik AFC-döntőjére készülő New England, azonban a Jacksonville, amely 1999 után játszhat újra a Super Bowlba jutásért, az előző körben hatalmas meglepetésre, idegenben a Pittsburgh Steelerst búcsúztatta. A tengerentúli szakértők főként azért várják az összecsapást, mert a New England két Super Bowl-vereségét a New York Giantstől szenvedte el, amelynek az Tom Coughlin volt a vezetőedzője, aki most a Jacksonville-nál dolgozik sportigazgatóként. Sokak szerint ha valaki, ő tudja, mi lehet az ellenszer Brady ellen.

Az NFC-ben a Philadelphia Eagles és a Minnesota Vikings mérkőzésén két olyan csapat találkozik, amelynél alapvetően csereirányítók vezetik a támadókat, igaz, míg a Phildelphiában Nick Folesnak csak az alapszakasz végén kellett beszállnia, addig a túloldalon Case Keenum kiharcolta magának a kezdő pozíciót. Philadelphiában számos kutyamaszkot lehet majd látni, ugyanis a szurkolók több ezer darabot vásároltak ezekből az Atlanta Falcons legyőzését követően, mivel a szakértők – az első kiemelés ellenére – a kezdőirányító Carson Wentz sérülését követően esélytelennek (azaz underdognak) nevezték az Eagles csapatát.

A Minnesota történelmi tettet hajthat végre, ugyanis sikere esetén az első csapat lehet, amely otthon játszik a Super Bowlon.

Az 52. Super Bowlt február 4-én rendezik.

A program (magyar idő szerint):

Főcsoport-döntő:

AFC:

New England Patriots-Jacksonville Jaguars, vasárnap 21.05

NFC:

Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings, hétfő 0.40

Borítókép: A New England Patriots irányítója, Tom Brady adja az instrukciókat a társaknak.

AFP PHOTO / Alfredo Estrella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában