NFL

2018.01.08. 09:41

Főcsoport-elődöntőben a Jacksonville és a New Orleans

Az Amerikai főcsoportban (AFC) a Jacksonville Jaguars, míg a Nemzeti főcsoportban (NFC) a New Orleans Saints jutott tovább vasárnap az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójából.

New Orleans Saints Quarterback Drew Brees (9) warms up during the Miami Dolphins vs New Orleans Saints International series match at Wembley Stadium, London, England on october 1, 2017 - Photo by Jason Brown / ProSportsImages / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/Pro Sports Images

Fotó: Jason Brown

A AFC-ben harmadik kiemelt Jaguars pontszegény mérkőzésen tudott győzni a Buffalo Bills ellen úgy, hogy mindössze tíz pontot szerzett a meccsen. A védelmek remekül játszottak, a támdóegységeknek viszont szinte semmi sem sikerült. Ennek ellenére Blake Bortles irányító volt a Jacksonville egyik nyerőembere, aki ugyan csak 87 yardot passzolt, viszont 88-at futott, s a hajrában többször is kulcsszituációban tette ezt eredményesen.

Az AFC-ben így eldőlt, hogy az elődöntőben a címvédő New England Patriots a Tennessee Titanst, míg a második kiemelt Pittsburgh Steelers a Jacksonville-t fogadja.

A hétvége zárómérkőzése a vártnak megfelelően lényegesen közönségszórakoztatóbb játékot hozott, a New Orleans Saints és a Carolina Panthers élvezetes összecsapást produkált. Mindkét támadósor jól játszott, ám amíg az első három negyedben a Panthers képtelen volt touchdownt szerezni, s csak mezőnygólokig jutott, addig Drew Brees irányító vezette Saints háromszor is td-t ért el.

A Saintsnek ennek ellenére izgulnia kellett a a végén, Cam Newton ugyanis nagyszerűen irányította a Carolinát a zárószakaszban, két touchdownt is passzolt, a végén pedig a győzelemért támadhatott csapatával, ám nem sikerült ismét végigérnie a pályán.

Az NFC elődöntőjében, a Saints a Minnesota Vikingshoz látogat, míg a másik ágon a Philadelphia Eagles az Atlanta Falconsszal csap össze.

Eredmények:

rájátszás, 1. forduló:

AFC:

Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills 10-3

szombaton játszották:

Kansas City Chiefs-Tennessee Titans 21-22

NFC:

New Orleans Saints-Carolina Panthers 31-26

szombaton játszották:

Los Angeles Rams-Atlanta Falcons 13-26

A főcsoport-elődöntők programja:

AFC:

New England Patriots-Tennessee Titans, vasárnap 2.15

Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars, vasárnap 19.00

NFC:

Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons, szombat 22.35

Minnesota Vikings-New Orleans Saints, vasárnap 22.40

Borítókép: Drew Brees, a New Orleans Saints irányítója nagyot ment a Panthers ellen.

AFP PHOTO / DPPI / Pro Sports Images Ltd / Jason Brown

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában