olasz válogatott

2018.04.30. 22:30

Mancini lehet az új kapitány

Azt követően, hogy Carlo Ancelotti végül nem vállalta a feladatot, Roberto Mancinit tartják a legesélyesebbnek az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

5475687 14.04.2018 Zenit referee in charge Roberto Mancini during the Russian Football Premier League's round 26 match between FC Zenit (S. Petersburg) and FC Anzhi (Makhachkala). Alexei Danichev / Sputnik

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Alexei Danichev

A jelenlegi az orosz Zenitet irányító 53 éves szakember az olasz állami rádiónak adott interjújában elmondta, egyelőre nem keresték meg hivatalosan a szövetségtől, azonban a nemzeti csapatot vezetni óriási megtiszteltetés lenne számára.

Az olasz válogatott előző kapitánya, Gian Piero Ventura novemberben lemondott, miután Svédországgal szemben elveszítették a világbajnoki pótselejtezőt, így nem jutottak ki a nyári, oroszországi tornára. Az Argentína és az Anglia elleni barátságos mérkőzéseken megbízott edzőként Luigi Di Biagio irányította a nemzeti csapatot.

A döntést május 20-án hozzák meg az olasz szövetség ideiglenes vezetői.

A válogatott jelenleg a huszadik a nemzetközi szövetség világranglistáján, ami története legrosszabb helyezése.

Borítókép: AFP / Sputnik / Alexei Danichev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában