európa-liga

2018.04.25. 15:48

Trófeával búcsúztatná Wengert az Arsenal

Csütörtökön rendezik az első mérkőzéseket a második számú európai futballsorozat, az Európa-liga elődöntőjében: az Arsenal az Atlético Madridot, az Olympique Marseille pedig a Salzburgot fogadja.

Arsenal's French manager Arsene Wenger watches on from the touch line during the English Premier League football match between Arsenal and West Ham United at the Emirates Stadium in London on April 22, 2018. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ian Kington

A londoni csapat játékosainak feltett szándékuk, hogy trófeával búcsúztassák az idény végén közel 22 év után távozó vezetőedzőt, Arsene Wengert.

„Az EL lehetőséget kínál nekünk arra, hogy adjunk neki valamit és a szurkolóinknak.

Szeretnénk neki ajándékozni ezt a kupát, mielőtt elmegy”

- fogalmazott Granit Xhaka, az Ágyúsok svájci válogatott játékosa.

Szerinte az Atlético Madrid elleni elődöntőben 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak, de ők bíznak magukban, és hazai környezetben szeretnének előnyt szerezni.

Wenger pénteken jelentette be, hogy távozik a klubtól. Ha együttese megnyeri az EL-t, az lesz a 68 éves francia mester első nemzetközi trófeája.

Friss: Nem vonul vissza az edzősködéstől a francia tréner

„Őszintén mondom, nem tudom mit fogok csinálni. Tartsak egy kis szünetet? Az biztos, hogy tovább fogok dolgozni” – nyilatkozta szerdán a 68 éves tréner.

Wenger 1996 októbere óta az Arsenal vezetőedzője, és ezzel a londoni egyesület történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere. A francia szakember 1229 mérkőzésen dirigálta eddig az Ágyúsokat, ezek közül 705-et nyert meg a csapattal.

Az együttessel háromszor szerzett angol bajnoki címet (1998, 2002, 2004) és hétszer FA Kupát (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017), előbbiek közül a 2004-es a legemlékezetesebb, ugyanis azt az idényt veretlenül játszotta végig az Arsenal. Háromszor választották a Premier League, egyszer pedig a világ legjobb edzőjének.

A másik ágon az OM és a sorozat meglepetéscsapata, a korábban a Real Sociedadot, a Borussia Dortmundot és a Laziót is elbúcsúztató Salzburg csap össze egymással.

„Minden lehetséges, természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe. Furcsa is lenne, ha nem a fináléról álmodoznánk” – mondta a csapat támadója, Hannes Wolf.

Az osztrákok az EL korábbi szakaszában már találkoztak a Marseille-jel, ugyanis egy csoportban voltak, s a két meccsük közül az egyiket 1-0-ra megnyerték, majd idegenben – már tét nélkül – 0-0-ra végeztek.

A párharcok visszavágóit jövő csütörtökön rendezik.

Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzések, csütörtök:

Arsenal (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 21.05

Olympique Marseille (francia)-Salzburg (osztrák) 21.05

Borítókép: Wenger talán a jövőről gondolkodik a West Ham elleni PL-meccsen

AFP PHOTO / Ian Kington

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában