nba

2018.06.01. 08:37

Hiába szórt 51 pontot LeBron, kikapott a Cleveland

A címvédő Golden State Warriors nyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének első felvonását, miután otthon hosszabbítás után legyőzte a Cleveland Cavaliers együttesét.

Oakland, 2018. június 1. Stephen Curry, a címvédõ Golden State Warriors játékosa (k) kosárra dob Kevin Love, a Cleveland Cavaliers játékosa (j) mellett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntõjének elsõ mérkõzésén az oaklandi Oracle Arénában 2018. május 31-én. (MTI/EPApool/Marcio Jose Sanchez)

Forrás: MTI / EPApool

Fotó: Marcio Jose Sanchez

A vendégcsapatot gyakorlatilag egyedül tartotta meccsben LeBron James, aki 51 pontot szerzett. A Cavs 33 éves szupersztárjának az idei playoffban ez volt a nyolcadik 40 pont fölötti meccse, e tekintetben beállította Jerry West NBA-rekordját. Egyben ez volt James pályafutásának 109. playoff-meccse, amelyen 30 pont fölött teljesített, amivel Michael Jordant érte utol a rangsor élén. Éppen utóbbi volt az, aki legutóbb 50 pont fölött dobott a nagydöntőben: Jordan 1993-ban hajtotta végre ezt a bravúrt, amelyre összesen hat alkalommal akadt példa az NBA-ben. A mostani viszont az első olyan döntős találkozó, amelyen az ötven pont felett teljesítő játékos csapata elveszítette az összecsapást.

A sorozatban negyedik Golden State-Cleveland nagydöntő első meccsét a vendégek megnyerhették volna, George Hill 107-106-os állásnál, 4.7 másodperccel a dudaszó előtt két büntetőt dobhatott, de csak az elsőt értékesítette, a második után pedig J.R Smith nem vette észre, hogy lejárt az óra, így nem is próbálkozott. Ezt követően a ráadásban a Warriors elsöpörte riválisát.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcának második felvonását vasárnap játsszák, ezúttal is Oaklandben.

Döntő, 1. mérkőzés:

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 124-114 (29-30, 27-26, 28-22, 23-29, 17-7) – hosszabbítás után

legjobb dobók: Curry 29, Durant 26, Thompson 24, illetve James 51, Love 21, Smith 10

Borítókép: Stephen Curry, a címvédő Golden State Warriors játékosa (k) kosárra dob Kevin Love, a Cleveland Cavaliers játékosa (j) mellett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének első mérkőzésén az oaklandi Oracle Arénában 2018. május 31-én.

MTI / EPApool / Marcio Jose Sanchez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában