nba

2018.06.04. 09:12

Már 2-0-ra megy a Golden State a döntőben

A címvédő Golden State Warriors nyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének második felvonását is, miután otthon legyőzte a Cleveland Cavaliers együttesét.

Oakland, 2018. június 4. Kevin Durant, a címvédõ Golden State Warriors játékosa kosárra dob a Cleveland Cavaliers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntõjének második mérkõzésén az oaklandi Oracle Arénában 2018. június 3-án. A Golden State Warriors 122-103-ra gyõzött, és 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. (MTI/EPApool/Ezra Shaw)

Forrás: MTI/EPApool

Fotó: Ezra Shaw

Az oaklandiek sztárja, Stephen Curry 33 ponttal vezette diadalra csapatát otthon a Cleveland Cavaliers ellen.

Kilenc triplával új NBA-döntős rekordot állított fel

- ráadásul ebből négyet kiszorított helyzetből dobott be -, emellett nyolc gólpasszt és hét lepattanót is gyűjtött. Az előző csúcsot Ray Allen tartotta nyolc hármassal. Curry klubtársai közül Kevin Durant az első meccshez hasonlóan 26, míg Klay Thompson 20 pontig jutott.

A négy perc elteltével már 15-6-os hátrányban lévő Cavs ásza, LeBron James a csütörtöki 51 pontja után ezúttal 29-et szerzett.

„Továbbra is kellemetlen ellenfelek akarunk maradni. Az, hogy otthon folytatjuk a döntőt, nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk” – szögezte le a sorozatban nyolcadik fináléját vívó klasszis.

Az első mérkőzés negatív hőse, a clevelandi J.R. Smith – aki akkor a hajrában elnézte az állást, és nem tört kosárra – minden labdaérintését örömujjongás fogadta, a hibáinál pedig gúnyos „MVP!” hangzott fel a nézőtérről, utalva az idény legjobbjának járó címre.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc harmadik felvonását szerdán játsszák Clevelandben.

Döntő, 2. mérkőzés:

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 122-103 (32-28, 27-18, 31-34, 32-23)

legjobb dobók: Curry 33, Durant 26, Thompson 20, illetve James 29, Love 22, Hill 15

Borítókép: Kevin Durant, a címvédő Golden State Warriors játékosa kosárra dob a Cleveland Cavaliers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének második mérkőzésén az oaklandi Oracle Arénában 2018. június 3-án.

MTI / EPApool / Ezra Shaw

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában