Történelmi pillanat

2018.07.07. 10:27

A belga kapitány „a világ legbüszkébb embere”

Martinez elmondta: azzal tudták legyőzni az ötszörös világbajnok brazilokat, hogy a bátor taktikát sikerült az utolsó másodpercig betartani, és mentálisan is készen álltak a csatára.

Kazany, 2018. július 6. Roberto Martínez, a belga válogatott spanyol szövetségi kapitánya a Brazília - Belgium mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében a Kazany Arénában 2018. július 6-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)

Roberto Martinez csapata péntek este 2-1-re legyőzte a brazil együttest az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé.

Martinez a kazanyi összecsapás után elmondta, hogy azzal tudták legyőzni az ötszörös világbajnok brazilokat, hogy a bátor taktikát sikerült az utolsó másodpercig betartani, és mentálisan is készen álltak a csatára.

„A brazilok ellen át kell lépni egy pszichológiai határt. Sárga mez, öt világbajnoki cím és mindaz, ami ezekkel együtt jár. A játékosaimnak szükségük volt arra, hogy higgyenek magukban. Én vagyok a világ legbüszkébb embere”

– fogalmazott a belgák spanyol kapitánya.

Hozzátette: számára a brazil volt a vb legjobb csapata, amely ellen kilencven percen keresztül jól kellett védekezni.

Martinez kitért arra, hogy most egy kiváló francia válogatott vár rájuk az elődöntőben.

„Ha eljutsz a vb-n a legjobb négy közé, akkor ott már nincs gyenge ellenfél. Hasonló erőt képviselünk, és mindent megteszünk a győzelemért”

- mondta Roberto Martinez.

A belgák immár 24 mérkőzés óta veretlenek, és 1986 után először, történetük során másodszor jutottak el a vb elődöntőjébe.

A brazil Tite nagyon csalódott volt a búcsú miatt. A szövetségi kapitány szerint a szerencse nem az ő oldalukon állt, de nem akar mentséget keresni, mert nem hisz ebben.

„Két nagyon technikás válogatott találkozott egy magas színvonalú mérkőzésen. Belgiumnak nagyszerű csapata van. A szerencséről nem szeretnék beszélni. A kapus Courtois szerencsés volt? Nem, parádés teljesítményt nyújtott!” – mondta Tite.

A statisztika szerint a továbbjutó belgáknak 8, míg a búcsúzó braziloknak 26 lövésük volt a negyeddöntőben. A dél-amerikai gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg.

Borítókép: Roberto Martínez, a belga válogatott spanyol szövetségi kapitánya a Brazília – Belgium mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Kazany Arénában 2018. július 6-án. Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában