EL-selejtező

2018.07.26. 21:20

Egygólos előnyt szerzett a Honvéd

A luxemburgiak sokat tördelték a játékot apró szabálytalanságokkal, illetve próbálták húzni az időt.

Budapest, 2018. július 26. A kispesti Heffler Tibor (k) és a luxemburgi Jordan Gobron (b) a labdarúgó Európa Liga selejtezõjének Budapest Honvéd - Progrés Niedercorn mérkõzésén a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 26-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a luxemburgi Progrés Niederkornt a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Budapest Honvéd-Progrés Niederkorn (luxemburgi) 1-0 (0-0)

Bozsik Stadion, v.: Mohammed al-Hakim (svéd)

gólszerző: Baráth (83.)

sárga lap: Kamber (58.), Vadócz (77.), illetve Matias Marques (66.), Mutsch (72.), O. Thill (81.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler T., Gazdag, Vadócz, Nagy G. (Pölöskei, 88.), Uzoma – Lukács D. (Cipf, 52.), Holender (Baráth, 74.)

Progrés Niederkorn:

Flauss – Martins, Ferino, Hall, Gobron – Matias Marques, Mutsch (Vogel, 79.), O. Thill – S. Thill, Francoise (Karapetjan, 69.), De Almeida (Torres, 94.)

A luxemburgiak alaposan ráijesztettek a Honvédra, ugyanis az első percben Grófnak kellett azonnal egy nagyot védenie. Később viszont a kispestiek átvették az irányítást, de fölényük hosszú ideig meddőnek bizonyult. Az idő múlásával veszélyesebbé váltak a Honvéd támadásai, Holender egymás után két ziccert is kihagyott. A szünetig nem változott a játék képe, de gólt nem sikerült szereznie a magyaroknak.

A folytatásban is a Honvéd akarata érvényesült, de a kapu előtt ötlettelen volt a játéka, így komoly lehetőségek nem alakultak ki. A luxemburgiak sokat tördelték a játékot apró szabálytalanságokkal, illetve próbálták húzni az időt. A Honvéd egyszerűen nem találta a keményen védekező rivális ellenszerét, sőt a luxemburgiak váratlanul majdnem vezetéshez jutottak, ugyanis egy 22 méteres kapáslövésük a keresztlécen csattant.

Az utolsó negyedórára kényszerből a védő Baráth Botondot cserélte be csatárnak Supka Attila vezetőedző, s bár ettől sem lettek hatékonyabbak a kispesti támadások, mégis a saját nevelésű játékos döntötte el a meccset, mert egy szöglet után öt méterről lábbal bevette a luxemburgiak kapuját.

Borítókép: A kispesti Heffler Tibor (k) és a luxemburgi Jordan Gobron (b) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének Budapest Honvéd – Progrés Niedercorn mérkőzésén a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 26-án.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában