nehézsúly

2018.07.05. 13:34

Joshua duplázik a Wembleyben

A nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua következő két ökölvívó-mérkőzését a Wembley Stadionban rendezik.

Anthony Joshua of Great Britain celebrates victory over Joseph Parker of New Zealand (out of frame) following their heavyweight unification bout at Principality Stadium in Cardiff, March 31, 2018. IBF and WBA world heavyweight title holder Joshua won the unification bout against WBO champ Parker on a unanimous decision. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oli Scarff

A brit bokszoló menedzsmentjének csütörtöki bejelentése szerint a három nagy szervezet (WBA, IBF, WBO) világbajnoki övét birtokló Joshua előbb szeptember 22-én, majd április 13-án lép szorítóba a legnagyobb angol stadionban.

Azt egyelőre nem tudni, kikkel mérkőzik meg a 28 éves olimpiai bajnok öklöző, de szeptemberben vélhetően a Boksz Világszövetség (WBA) kötelező kihívójával, az orosz Alekszandr Povetkinnel találkozik, míg áprilisban a Boksz Világtanács (WBC) címvédőjével, az amerikai Deontay Wilderrel vívhat címegyesítő mérkőzést, amennyiben legyőzi Potvetkint.

A 21 profi mérkőzés után is veretlen Joshua 2017 áprilisában már bokszolt a Wembleyben: az ukrán Volodimir Klicsko elleni találkozót 90 ezer ember látta a helyszínen. A brit sportoló azóta kétszer is a cardiffi Millennium Stadionban mérkőzött, összesen 150 ezer néző előtt.

Borítókép: AFP PHOTO / Oli Scarff

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában