egy meccsen dőlt el

2018.08.13. 12:35

Messiék vihették haza a kupát

Az FC Barcelona nyerte meg 2-1-re az FC Sevilla elleni spanyol Szuperkupa-mérkőzést, melyet a marokkói Tangerben rendeztek meg.

Forrás: mti

A találkozó 9. percében a Sevilla szerzett vezetést, Pablo Sarabia góljának érvényesítéséhez a videobíróra is szükség volt – a spanyol futball történetében első alkalommal. A Barcelona még a szünet előtt egyenlített – Gerard Piqué volt eredményes -, majd Ousmane Dembélé a 78. percben védhetetlenül lőtt a sevillai kapuba. A 89. percben a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen hárította a sevillai cserejátékos, Wissam Ben Yedder büntetőjét.

A spanyol bajnoki cím és a Király Kupában aratott diadalt követően a tavaly nyáron szerződtetett edző, Ernesto Valverde a harmadik trófeáját nyerte a Barcelona kispadján.

A katalán együttes csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi eközben már pályafutása 33. trófeáját ünnepelhette a katalánokkal. Ezzel egyedüli rekorder lett a klubnál, miután eggyel megelőzte a nyáron távozott Andrés Iniestát.

A spanyol szövetség évtizedes hagyományokkal szakított, amikor bő egy hónapja úgy döntött, hogy kettő helyett egy mérkőzésen dől el a Szuperkupa sorsa.

Borítókép: A Barcelona tagjai ünnepelnek a bajnoki trófeával a spanyol Szuperkupának a Barcelona – Sevilla mérkőzés végén a marokkói Tangerben 2018. augusztus 12-én

MTI / AP / Moszáb Elsami

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában