A pálya vége

2018.12.25. 14:03

Visszavonul az oroszok egyik legjobb sílövője

Döntésének oka elsősorban az, hogy országa eltiltás miatt nem vehetett részt februárban a phjongcshangi téli olimpián.

Bejelentette visszavonulását Anton Sipulin olimpiai bajnok sílövő, aki Oroszország kizárása miatt nem vehetett részt februárban a phjongcshangi téli olimpián.

A 31 éves sportoló kedden közölte döntését, hozzátéve, hogy több oka is van elhatározásának, de elsősorban az, hogy nem engedték rajthoz állni az orosz versenyzőket a játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az oroszok 2014-es, szocsi téli olimpián folytatott rendszerszintű doppinggolása miatt tiltotta el az ország képviselőit a phjongcshangi szerepléstől. Ugyanakkor néhányan külön engedéllyel részt vehettek a versenyeken. Sílövészetben négyen kaptak szabadkártyát, ám Sipulin nem volt köztük.

A szocsi játékokon, majd a tavalyi hochfilzeni világbajnokságon az orosz férfi váltó tagjaként aranyérmes Sipulin

döntését két héttel azután jelentette be, hogy az osztrák rendőrök kihallgatták az orosz válogatott tagjait és edzőit a hochfilzeni világkupa-verseny előtt.

A helyi hatóságok a 2017-es vb-n történt doppingvétségek gyanúja miatt vizsgálódtak. A Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) pedig később azt közölte, hogy öt-öt orosz versenyző és hivatalos személy ellen folyik nyomozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában