új dizájn

2019.02.07. 17:17

Bemutatták az idei szezon első F1-es autóját

Megtartotta hivatalos autóbemutatóját a Forma-1-es Haas istálló, amelynek VF-19 kódjelzésű versenygépe fekete és arany színekben gurul majd pályára az idei világbajnoki szezonban.

Haas F1's Danish driver Kevin Magnussen walks ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 25, 2018, in Abu Dhabi. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

Az egyesült államokbeli csapat autója az elmúlt három évben fekete-szürke-piros festést viselt, ám most a névadó szponzorral kötött megállapodás értelmében megújult a dizájn.

A csütörtökön bemutatott autón jól láthatóak a szabályváltoztatások miatt módosított aerodinamikai elemek, így többek között egyszerűbb kialakítású lett az első szárny és szélesebbé vált a hátsó légterelő.

A Haas autóit a dán Kevin Magnussen és a francia Romain Grosjean vezeti ebben az évben.

A többi istálló a következő másfél hétben mutatja be 2019-es versenyautóját, a vb pedig március 17-én Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Borítókép: Kevin Magnussen az Abu Dhabi Nagydíjon 2018 novemberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában