megállíthatatlan

2019.03.13. 09:50

Ronaldo: ezért szerződtetett a Juventus

Mindkét vezetőedző a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót dicsérte a kedd esti Juventus-Atlético Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, melyet a torinói csapat 3-0-ra megnyert, így bejutott a negyeddöntőbe.

Juventus forward Cristiano Ronaldo (7) celebrates victory after the Uefa Champions League Round of 16 football match JUVENTUS - ATLETICO MADRID on 12/03/2019 at the Allianz Stadium in Turin, Italy. (Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Matteo Bottanelli

„Furcsa lett volna, ha Ronaldo BL-szezonja egy góllal ér véget.

Az ilyen esték miatt szerződtettük. Ma ő jelentette a különbséget”

- dicsérte az ötszörös aranylabdás szupersztárt edzője, Massimiliano Allegri.

Ronaldo barátnője és fia is odavolt a CR7-es teljesítménytől:

A 34 éves portugál támadónak ez volt az első triplázása, mióta nyáron a Real Madridtól Olaszországba szerződött.

„Ő a világ legjobbja. Ma mi szenvedtünk úgy, mint a Juventus az első meccsen. Megérdemelték a továbbjutást”

- fogalmazott a spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone a vereség után.

A portugál nem felejtette el Simeone „tökösségét” sem:

A mesterhármast elérő játékos a harmadik, 11-esből szerzett találata után utánozta le – a saját stílusában – Diego Simeonét, a vendégek vezetőedzőjét, aki a párharc első mérkőzésén hasonlóan mutogatott. A tréner ezért később 20 ezer eurós büntetést kapott.

„Valószínűleg azért szerződtetett a Juventus, hogy olyan dolgokhoz segítsem a csapatot, amit korábban nem értek el.

Ez az eredmény nagy lökést ad nekünk a folytatásra, megmutattuk milyen erősek vagyunk” – mondta Ronaldo, aki karrierje nyolcadik mesterhármasát szerezte a BL-ben, ezzel utolérte a ranglista élén a barcelonai Lionel Messit.

Carlo Ancelotti szerint csak egy veszélyesebb játékos van Cristiano Ronaldónál: az a Cristiano Ronaldo, aki az előző meccsen képtelen volt a góllövésre...

A keddi volt a Juve első olyan európai kupapárharca, amelyet kétgólos hátrányból tudott megfordítani.

A gólok:

Az Atlético – melynek a kiesés azért is fájhat különösen, mert stadionjában, a Wanda Metropolitanóban lesz a júniusi finálé – a 2013-14-es szezon óta ötödször búcsúzott Cristiano Ronaldo aktuális csapata ellen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Az egyetlen kivételt az előző idény jelenti, amikor a spanyol együttes már a csoportkört sem élte túl.

Man. City-kiütés

A keddi játéknap másik találkozóján a Manchester City 7-0-val küldte haza a Schalkét. Josep Guardiola, az angolok vezetőedzője szerint a második félidő utolsó 15 percében „elképesztően jól, gyorsan és dinamikusan” játszottak.

„Tinédzserek vagyunk a BL-ben, hiszen a legjobb eredményünk egy elődöntő. Nem lehet bennünket egy lapon említeni egy Real Madriddal, Bayern Münchennel, Liverpoollal vagy Juventusszal, de a tinik tele vannak vágyakkal, nem félnek senkitől.

Nagyon kemény ez a sorozat, de szeretnénk ismét elődöntőbe jutni” – fogalmazott a spanyol szakember.

Borítókép: Ronaldo a mindent eldöntő találat után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában