sport

2019.05.17. 18:01

Kiszállt a Giro d'Italia egyik legjobb sprintere

Fernando Gaviria, a mezőny egyik legjobb sprintere térdsérülése miatt pénteken feladta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt.

Az UAE Emirates kolumbiai bringása ugyan elindult a hetedik szakaszon, de egy órával a rajt után fájdalmai miatt kiállt, s nem fejezte be a Vasto és L'Aquila közötti 185 kilométeres etapot.

A 24 esztendős Gaviria két éve mutatkozott be az olaszországi háromhetes viadalon, akkor négy szakaszgyőzelmet aratott, melynek köszönhetően megnyerte a mezőnypontverseny első helyezettjének járó ciklámen trikót.

Tavaly két etapon diadalmaskodott a Tour de France-on, az idei Girón pedig a harmadik szakaszon haladt át elsőként a célon, egyúttal a német Pascal Ackermann mögött 28 pontos hátránnyal második volt a ciklámen trikóért folytatott küzdelemben.

Gaviria mellett az összetett diadalra jelenleg legesélyesebbnek tartott szlovén Primoz Roglic egyik segítője, a holland Laurens de Plus szintén feladta a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában