EL-selejtező

2019.07.25. 23:54

A DVSC három góllal kikapott a Torinótól

Míg az olasz csapat összesen hétszer találta el riválisa kapuját, a magyaroknak egyszer sem sikerült.

A Debrecen 3-0-ra kikapott a Torino FC vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében, a második forduló csütörtöki első mérkőzésén, Alessandriában.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Torino FC (olasz)-Debreceni VSC 3-0 (2-0)

Alessandria, 4376 néző, v.: Maae (dán)

gólszerzők: Belotti (20. – tizenegyesből), Ansaldi (42.), Zaza (93.)

sárga lap: Zaza (83.), illetve Varga K. (28.), Pávkovics (53.)

Torino:

Sirigu – Izzo, Nkoulou, Lyanco – De Silvestri, Baselli, Meite, Ansaldi – Falque (Lukic, 75.), Belotti, Berenguer (Zaza, 80.)

Debrecen:

Nagy S. – Kinyik (Kusnyír, 74.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi J. – Varga K. (Pintér, 86.), Haris, Tőzsér, Szécsi – Trujic, Zsóri (Garba, a szünetben)

A Torino FC-nél nem számoltak az Európa-liga-indulással, mert azt csak az AC Milan kizárása tette lehetővé, ezért a DVSC elleni párharc első meccsének időpontjára a saját stadionjukat kiadták egy koncertre, amit nem tudtak visszamondani. Ezért kellett a meccset a várostól mintegy 90 kilométerre lévő Alessandriában megrendezni.

A Serie A legutóbbi hetedik helyezettje előtt az ötödik percben adódott először nagy gólszerzési lehetőség, de a vezetést negyedórával később csak büntetőből tudták megszerezni. Nagy Sándor buktatta a csapatkapitány Andrea Belottit, a tizenegyest pedig a sértett magabiztosan értékesítette. A magyarok kapusa a 42. percben is hibázott, amikor Cristian Ansaldi „nullszögből” leadott lövését visszavetődve a hálóba ütötte.

A magyar NB I bronzérmese a második félidőben sem tudott komoly veszélyt jelenteni ellenfele kapujára, a végeredmény egy szöglet után Simone Zaza közeli fejesével alakult ki a 93. percben. A Torino összesen hétszer találta el riválisa kapuját, a DVSC egyszer sem.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Debrecenben. A továbbjutóra a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának győztese vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában