világméretű kampány

2019.09.04. 15:00

Bemutatták a katari vb emblémáját

Világméretű kampány keretében bemutatták a 2022-es, katari rendezésű labdarúgó-világbajnokság emblémáját.

Qataris gather at the capital Doha's traditional Souq Waqif market as the official logo of the FIFA World Cup Qatar 2022 is projected on the front of a building on September 3, 2019. (Photo by - / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A fővárosban, Dohában helyi idő szerint kedden

20 óra 22 perckor több emblematikus épületre, többek között az Al Zubarah erőd falára vetítették rá a logót.

Ezzel egy időben hasonló módon jelent meg a térség több országában, így Irakban, Jordániában, Kuvaitban és Libanonban is, a kiemelt partnernek tekinthető Törökországban pedig tíz különböző helyen. A feszült politikai helyzet miatt ugyanakkor az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia és Egyiptom nem vett részt ebben a kampányban. Csatlakoztak viszont hozzá olyan világvárosok, mint Milánó, New York, Párizs és Rio de Janeiro.

A leginkább egy nyolcas számra emlékeztető embléma – amelynél a katari zászló alapszíneit, a fehéret és a gesztenyebarnát használták a tervezők – több jelképet foglal magában. A katari szervezők szerint mindenekelőtt

olyan eseményt szimbolizál, amely úgy köti össze az egész világot, hogy közben a helyi arab kultúrára és a sportágra való utalásokat is tartalmaz.

Jelzi azt a nyolc stadiont, amelyekben majd vb-mérkőzéseket rendeznek, illetve vonalvezetésében a vb-trófeát is megjeleníti.

A logó hullámaiban a sivatagi dűnék is beleképzelhetők, valamint egy kendő, amely a téli hónapokban a világ bármely részén, de különösen az arab világban nélkülözhetetlen kiegészítőnek számít.

A katari vb-t a szokásoktól eltérően nem nyáron, hanem először a történelemben ősz végén és tél elején, november 21. és december 18. között rendezik az időjárás miatt.

Az alkalmazott újfajta betűtípus megőrizte a tradicionális arab kalligráfia formáját, csupán a XXI. századnak megfelelően modernizálta azt.

Borítókép: az embléma kivetítve Dohában, Katar fővárosában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában