fifa

2019.11.14. 07:45

Fejlesztésért felelős igazgatónak nevezték ki Wengert

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján megjelent közlemény szerint a jövőben a 70 éves szakember felügyeli mind a női, mind a férfi labdarúgás terjeszkedését és fejlődési irányait.

(FILES) In this file photo taken on December 9, 2014 Arsenal's head coach Arsene Wenger attends the UEFA Champions League group D football match Galatasaray vs Arsenal at TT Arena Stadium in Istanbul. - Arsenal's former coach Arsene Wenger has been named FIFA's world football development director, the Zurich-based body said on November 13, 2019. (Photo by Ozan KOSE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ozan Kose

Emellett fontos szerepe lesz a sportág szabályalkotó testületében (IFAB) is.

Wengernek az edzői továbbképzésekbe is lesz beleszólása, elsősorban a volt játékosok edzővé nevelése során kap majd lehetőséget a tapasztalatai átadására.

„Nagyon várom, hogy belevágjak ebbe a kiemelkedően fontos kihívásba. Nem csak azért, mert mindig is érdekelt a játék elemzése, hanem mert a FIFA-nál az egész világ labdarúgásával foglalkozhatok”

- fogalmazott a szervezet honlapján a francia szakember.

Wenger játékos-pályafutása befejezése után a Nancy (1984-1987), a Monaco (1987-1994), a Nagoya Grampus Eight (1995-1996) és az Arsenal (1996-2018) együttesét irányította vezetőedzőként. Edzői karrierje során francia bajnokságot, Japán Kupát, illetve három angol bajnokságot is nyert, 1998-ban a világ legjobb edzőjének választották.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában