Aranylabda

2019.12.03. 15:10

Messi csak egy hajszállal verte Van Dijket a szavazáson

Az FC Barcelona labdarúgója mindössze hét ponttal végzett a második helyezett holland védő előtt.

Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Barcelona and Liverpool at the Camp Nou Stadium in Barcelona on May 1, 2019. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jose Jordan

A France Football magazin kedden közölte a szavazás részletes adatait, eszerint

Messi 686 ponttal, míg Van Dijk 679 ponttal zárt.

A kontinenseket tekintve

a 32 éves argentin futballista Ázsiában és Európában sem végzett elsőként, ott a Liverpool hátvédje lett a legjobb.

De az ott szerzett előny – Európában 37, Ázsiában 21 pontos volt a különbség közöttük – összességében kevés volt a holland játékos elsőséghez, Messi ugyanis a többi kontinensen jobban zárt, például Afrikában 33, Észak-Amerikában 16 ponttal kapott többet a liverpooli védőnél.

A két játékos versengésébe csak Sadio Mané tudott némiképp beleszólni: a Liverpool szenegáli szélsője Afrikában elhozta a második helyet, de összesítésben lemaradt a képzeletbeli dobogóról, és 347 ponttal negyedik lett.

Cristiano Ronaldo, a Juventus ötszörös Aranylabdás portugál sztárja 476 ponttal végzett a harmadik helyen.

Az év legjobb játékosának járó Aranylabdát Messi hétfőn, egy párizsi gálaműsor keretében vette át. Az argentin – aki idén spanyol bajnok lett klubjával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán – karrierje során hatodik alkalommal lett első.

A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát – az idei volt a 64. alkalom.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában