Járvány

2020.03.17. 11:10

Néhány sporteseményt még nem törölték, most ezekre is sor kerül

Továbbra is világszerte – így Magyarországon is – halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) további értesítésig minden versenysorozatát elhalasztotta. Ez az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa) mellett a strandröplabda-versenyeket, az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket, illetve az Európa-ligát is érinti. Utóbbi kettőben a magyar válogatottak is szerepeltek volna.

Törölték az idei Man-szigeti motorversenyt, amelyet május 30. és június 13. között rendeztek volna meg. Az Anglia északnyugati partjainál lévő szigeten először 1907-ben rendeztek motorversenyt, amelyet a sportág leghíresebb, egyben legveszélyesebb viadalának tartanak.

Az autós gyorsasági NASCAR-sorozat hét futamát halasztották el az Egyesült Államokban életbe léptetett új korlátozásokat követően, amelyek nyolc hétre megtiltották az 50 fősnél nagyobb létszámú események megrendezését. A szervezők kiemelték: reményeik szerint így is sikerül majd megrendezniük a szezon mind a 36 futamát. Hozzátették: bíznak abban, hogy május 3-án Martinsville-ben folytatódhat a sorozat, amely február közepén kezdődött, és négy versenyt sikerült megrendezni.

A finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Nurszultan visszalépése miatt az orosz bázisú jégkorong-bajnokság (KHL) vezetőtestülete egyhetes szünetet rendelt el a rájátszásban, amelyben jelenleg hat, kizárólag orosz csapat maradt versenyben: az SZKA Szentpétervár, a Szibir, az AK Barsz Kazany, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva.

A Valencia labdarúgócsapata vasárnap még azt jelentette be, hogy öt játékosának – köztük Ezequiel Garaynak és Eliaquim Mangalának – pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az együttes hétfőn a honlapján már azt közölte, hogy keretének és stábjának körülbelül egyharmada produkált pozitív tesztet. Kiemelték: minden érintett tünetmentes, és az otthonában van. A Valencia a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atalantával találkozott, a párharc első mérkőzésére február 19-én Milánóban, a járvány egyik olaszországi gócpontjában került sor. A visszavágót múlt kedden Valenciában már zárt kapuk mögött rendezték meg Spanyolországban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában