családi hangulat

2020.04.07. 14:50

Van Dijk: liverpooli legendává akarok válni

Virgil van Dijk szerint semmi nem állíthatja meg az együttest abban, hogy „hihetetlen dolgokat” érjen el.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) and Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk reacts at the final whistle during the English Premier League football match between Liverpool and Sheffield United at Anfield in Liverpool, north west England on January 2, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A 28 éves holland védő 2018 januárjában igazolt a klubhoz, amellyel azóta Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a Premier League mostani szezonjában pedig mindössze két győzelemre volt attól, hogy – 1990 óta először – elhódítsa a bajnoki címet, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a küzdelem.

Van Dijkkal a spanyol Sport készített interjút, s arra a kérdésre, mit szeretne, a az emberek hogyan emlékezzenek az Anfield Roadon töltött időszakára, a játékos a következőképpen válaszolt:

„Mint egy liverpooli legenda. Hihetetlen dolgokat akarok itt elérni. Olyan játékos akarok lenni, aki visszavonulása után visszatér az Anfieldre. Látok klublegendákat a meccseinken, és úgy érzem, egy nagy család tagja vagyok”

- fogalmazott a futballista, aki a tavalyi Aranylabda-szavazáson második helyen végzett Lionel Messi mögött.

„Fantasztikus csapatunk van, nincs hiányosságunk, és minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikert érjünk el: egy edző, akivel azonosulunk, sokoldalú keret, győztes játékstílus, stadion és szurkolók, akik szintén fontos szerepet játszanak”

- tette hozzá.

A Liverpool 29 mérkőzésen 82 pontot gyűjtött a mostani bajnoki idényben – mindössze egyszer kapott ki -, és 25 pontos előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Manchester City előtt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában