Járvány

2020.06.01. 14:01

Tizenhat fertőzött a Vasco labdarúgócsapatánál

A hírt egy nappal azt megelőzően közölték, hogy az állam csapatai a március közepe óta tartó bő kéthónapos kényszerszünetet követően ismét edzésbe állnának.

A Vasco da Gama tizenhat labdarúgójának koronavírus-tesztje lett pozitív – jelentette be a brazil klub.

A hírt egy nappal azt megelőzően közölték, hogy az állam csapatai a március közepe óta tartó bő kéthónapos kényszerszünetet követően ismét edzésbe állnának. A Vasco híradása szerint 43 tesztet végeztek el, a 16 fertőzött játékost elkülönítették, hárman pedig már felépültek a Covid-19 betegségből.

„Ez bizonyítja, hogy nagyszerű lépéseket teszünk azért, hogy a lehető leghamarabb beazonosítsuk a fertőzést. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megakadályozzuk a járvány továbbterjedését” – áll a kommünikében.

A játékosok Rio de Janeiro államban hétfőtől – a fizikai tesztek elvégzése után – egyéni tréningeken vehetnek részt, az érintkezéssel járó edzések azonban még nem engedélyezettek. Más államok még nem hoztak döntést a teljes kerettel végezhető felkészülésről.

Vasárnap az Atlético Mineiro és a Cruzeiro is egy-egy futballistája pozitív tesztjéről számolt be.

A 210 millió lakosú országban jelenleg gyorsan terjed a vírus: eddig 514 849-en fertőződtek meg, és 29 314 halálesettel a negyedik helyen áll a világban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Olaszország után.

A két brazíliai állam, amelyben a legtöbb halálesetet és fertőzöttet tartják nyilván, az ország délkeleti részében fekvő Sao Paulo és Rio de Janeiro.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában