kezelés

2020.07.25. 13:36

Ismét kórházban ápolják Alex Zanardit

A június 19-én versenybalesetet szenvedett korábbi autóversenyző állapota rosszabbodott.

Castiglione della Pescaia, Italy 10th May 2012 Alex Zanardi the former F1 and Indy Pilot won a gold medal in the UCI Paracycling World Cup. (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Mauro Ujetto

Rosszabbodott Alex Zanardi egészségi állapota, így a június 19-én versenybalesetet szenvedett korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok ismét kórházi kezelésre szorul.

Az 53 éves Zanardin – aki egy teherautóval ütközve sérült meg súlyosan – balesetét követően három műtétet is végrehajtottak a sienai kórházban. Az intézményt kedden hagyhatta el, és Costa Masnagába, egy neurológiai rehabilitációs központba szállították. Állapota azonban instabil lett, így három nappal később visszavitték a kórházba. Ezúttal Milánóba, ahol a San Raffaelle kórház intenzív osztályán ápolják.

Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépen volt és mesterséges kómában tartották.

Az olasz sportember ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt pedig 2016-ban Rióban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában