Ország-világ

2020.08.16. 22:58

Európa-liga: döntőben a Sevilla

Elsőként az ötszörös győztes Sevilla jutott a labdarúgó Európa-liga fináléjába: a spanyol csapat a sorozat Németországban zajló végjátékának vasárnapi elődöntőjében 2-1-re nyert a Manchester United ellen.

Köln, 2020. augusztus 16. Paul Pogba, a Manchester United (k) és Fernando, a Sevilla játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga elõdöntõjében játszott mérkõzésen Kölnben 2020. augusztus 16-án. MTI/EPA/AFP/Ina Fassbender

Forrás: MTI/EPA/AFP

Fotó: Ina Fassbender

A február óta immár 20 mérkőzéses veretlenségi sorozatot maga mögött tudó spanyol együttes ezzel megőrizte hibátlan mérlegét (6/6) a második számú európai kupasorozatban játszott elődöntőiben, és 2016 után újra készülhet a fináléra.

Az első félidőben ugyan korán vezetést szerzett az MU, de ezt követően inkább a Sevilla akarata érvényesült és megérdemelten egyenlített. A fordulás után az első tíz percben óriási nyomás alatt futballozott az andalúz gárda és csak Bono kapus bravúrjainak köszönhette, hogy az eredmény nem változott. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, majd a 78. percben a csereként pályára lépő Luuk de Jong szerzett vezetést a Sevillának, ez volt a holland csatár első találata a sorozat mostani kiírásában. Ez a gól végül eldöntötte az összecsapást.

Forrás: MTI

Borítókép: Paul Pogba, a Manchester United (k) és Fernando, a Sevilla játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében játszott mérkőzésen Kölnben 2020. augusztus 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában