biztonsági intézkedésekkel

2020.09.21. 16:05

Húszezer nézőt beengednek az Eifel Nagydíjra

A Nürburgring hét éve nem rendezett Forma-1-es futamot és az idei naptárban sem szerepelt eredetileg.

MOTORSPORT - F1 2013 - GRAND PRIX OF GERMANY - NURBURGRING (GER) - 05 TO 07/07/2013 - PHOTO JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI - BIANCHI JULES (FRA) - MARUSSIA MR02 - ACTION

Forrás: AFP/DPPI

Fotó: JEAN MICHEL LE MEUR

A helyi hatóságok engedélyezték, hogy 20 ezer néző a helyszínen tekinthesse meg az október 9-11-én sorra kerülő Forma-1-es Eifel Nagydíjat.

Az illetékesek hétfőn jelentették be döntésüket, a szervezők pedig kedden indítják el az online jegyértékesítést.

A határozat szerint szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a korornavírus-fertőzés. Ezek közé tartozik többek között a jegyigényléseknél annak ellenőrzése, hogy ki vásárolna belépőt a járvány szempontjából kockázatosnak minősített országból. Az ilyen jelentkezők igénylését elutasítják.

A helyszínen többek között minimalizálni fogjak a rajongók érintkezésének lehetőségét, célzott ellenőrzéseket hajtanak majd végre a drukkerek körében, az alkoholfogyasztás pedig tiltott lesz.

A Nürburgring hét éve nem rendezett Forma-1-es futamot és az idei naptárban sem szerepelt eredetileg. A járvány miatt viszont több futamot is törölni kellett, a sorozat irányítói pedig európai versenyekkel, így az Eifel Nagydíjjal töltötték fel a programot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában