uefa

2020.09.23. 17:30

Kiderült, melyik három játékos közül kerül ki az előző idény legjobbja

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München két klasszisa, Robert Lewandowski és Manuel Neuer, vagy Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása lesz az elmúlt idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA).

18 September 2020, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, Bayern Munich - FC Schalke 04, 1st matchday in the Allianz Arena. Robert Lewandowski from FC Bayern Munich comes to the stadium. Photo: Matthias Balk/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Matthias Balk

Az UEFA honlapján szerdán jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amelyen a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga főtáblán érintett 48 csapat edzője, 55 kiválasztott sportújságíró, valamint minden tagországból egy személy adhatta le voksát. A szavazóknak az első hármat kellett megadniuk, az első helyezés öt, a második három, a harmadik egy pontot ért, az edzők nem szavazhattak saját tanítványaikra.

A három versenyben maradt futballista közül

a legnagyobb esélyes egyértelműen Robert Lewandowski, a Bayern lengyel csatára ugyanis 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette triplázáshoz a münchenieket,

akik csütörtökön a Puskás Arénában a Sevillával találkoznak az Európai Szuperkupáért. Lewandowski sikerét csapattársa, a kapuban újra világklasszis teljesítményt nyújtó Manuel Neuer, vagy a Premier League-ben a játékosok által legjobbnak választott Kevin De Bruyne akadályozhatja meg.

A dobogósok rangsorát leszámítva az UEFA nyilvánosságra hozta a 4-10. helyezetteket: a hatszoros aranylabdás Lionel Messi (FC Barcelona) és Neymar (Paris Saint-Germain) egyaránt 53-53 pontot kapott. A hatodik Thomas Müller (Bayern München, 41 pont), a hetedik Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain, 39), a nyolcadik Thiago Alcántara (Bayern München, 27), a kilencedik Joshua Kimmich (Bayern München, 26), a tizedik Cristiano Ronaldo (Juventus, 25) lett.

Az edzőknél teljes a német dominancia a három jelölt között:

a Bayern irányítását novemberben átvevő Hansi Flick mellett az FC Liverpool és az RB Leipzig mestere, azaz Jürgen Klopp és Julian Nagelsmann esélyes még a díjra.

A nőknél a BL-győztes Olympique Lyon két játékosa, Wendie Renard és Lucy Bronze, valamint a döntőben vesztes VfL Wolfsburgot erősítő Pernille Harder jelölt az elmúlt idény legjobb játékosa címre.

A győzteseket október elsején, a BL csoportkörének sorsolásán jelentik be.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában