tenisz

2020.11.19. 13:46

Djokovic visszatérhet az ATP játékostanácsába

A szerb játékos ezt maga jelentette be a jelenleg is zajló londoni világbajnokságon.

A korábban új játékos-szakszervezet alapítását tervező, világelső Novak Djokovic visszatérhet a férfi teniszsorozatot szervező ATP játékostanácsába.

A szerb játékos ezt maga jelentette be a jelenleg is zajló londoni világbajnokságon, hozzátéve, az ATP szerinte meg kívánja ezt akadályozni.

„A játékostársaim neveztek a pozícióra, én nem tettem lépéseket ezért. Továbbra is tartom, hogy nem lenne semmi probléma abból, ha valaki az ATP-nél és a PTPA-nál is tag” – fogalmazott a 33 éves játékos.

Hozzátette, ismételt kinevezését az ATP szerinte nem támogatja, ugyanis a szervezet igazgatótanácsának keddi szavazása alapján aktív játékos nem kerülhetne be a testületbe.

Djokovic, az ATP játékostanácsának korábbi elnöke augusztus 28-án jelentette be, hogy távozik posztjáról, mert új játékos-szakszervezetet alapít.

Az új érdekképviseleti szerv neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA) lett, ám a legnagyobb sztárok, így Roger Federer, Rafael Nadal vagy éppen Andy Murray továbbra is az ATP-nél maradtak, és az egység megőrzésére szólították fel Djokovicot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában