szigor

2020.12.02. 20:00

Messi és a Barcelona 780 eurós büntetést fizet a játékos Maradonára emlékezéséért

Lionel Messi és klubcsapata, a Barcelona együtt 780 eurós (280 ezer forintos) büntetést fizet, amiért az argentin labdarúgó a vasárnapi bajnoki összecsapáson gólja után mezét levéve az egy hete elhunyt világklasszis honfitársra, Diego Maradonára emlékezett.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi pays tribute for late Argentinian football legend Diego Maradona by revealing a Newell's Old Boys jersey after scoring his team's fourth goal during the Spanish League football match between FC Barcelona and CA Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, on November 29, 2020. (Photo by J. Bassa / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: J. Bassa

A spanyol szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében Messinek 600, a katalán klubnak pedig 180 eurót kell fizetnie. A Barcelona ugyan tiltakozott az eljárás miatt mondván, hogy Messi csupán Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt 10-es számú Newell's Old Boys-dresszel.

A bizottság közleménye kiemelte, bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lappal büntetett játékos tette a szabálykönyv értelmében az indítéktól függetlenül büntetendő.

Messi a Newell's Old Boys szurkolója, amely klubban gyerekként játszott, mielőtt 13 évesen Barcelonába igazolt. Maradona pályafutása végefelé 1993-ban rövid ideig volt a rosariói együttes játékosa. Messi a Barcelona 4-0-ra megnyert hazai mérkőzésén a katalánok negyedik, egyben utolsó gólját szerezte a vendég Osasuna ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában