real madrid

2020.12.02. 10:15

Zidane nem adja fel, harcolni fognak

Semmiképpen nem akar lemondani a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Zinedine Zidane, aki szerint a Sahtar Donyeck vendégeként 2-0-ra elveszített kedd esti Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után tanítványainak a következő találkozó megnyerésére kell koncentrálniuk.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane leads a training session of his team at the Olympiyskiy stadium in Kiev on November 30, 2020 on the eve of the UEFA Champions League football match between Shakhtar Donetsk and Real Madrid. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sergei Supinsky

A spanyol együttes Kijevben annak ellenére kapott ki, hogy többet birtokolta a labdát és többet is próbálkozott ellenfelénél. A Sahtar az októberi 3-2 után másodszor győzte le a Madridot, amely a legutóbbi három bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni.

A Real jövő szerdán a B csoportot vezető Borussia Mönchengladbachot fogadja, és csak győzelemmel juthat tovább a nyolcaddöntőbe.

„Nem tehetünk mást, fel kell emelnünk a fejünket és a következő meccsre koncentrálni. Én mindent bele fogok adni, és a játékosok is”

- kommentálta a helyzetet Zidane, aki korábban sorozatban háromszor nyerte meg a BL-t a csapattal, majd 2018 májusában lemondott, de 2019 márciusában visszatért a Real kispadjára.

„Az első félidőben jól játszottunk, de nem sikerült betalálnunk, pedig sok lehetőségünk volt, kapufát is lőttünk. A folytatásban a mi szempontunkból rosszra fordultak a dolgok” – mondta a Sahtar elleni meccsről Zidane, aki elismerte, az együttes mély gödörben van, egymás után jönnek a sikertelenül megvívott összecsapások, de folytatniuk kell a munkát.

A Real Madrid az elmúlt 23 évben mindig továbbjutott a BL-csoportjából, és Luka Modric világbajnoki ezüstérmes középpályás szerint most is ez a cél.

„Nagyon nehéz elmagyarázni mindazt, ami most velünk történik, de van még egy lehetőségünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy azt a mérkőzést megnyerjük”

- mondta Modric.

A német válogatott Toni Kroos egyetértett csapattársával: „Nehéz a dolgunk, amikor a rivális szerzi az első gólt, mert előtte küzdünk, játszunk, és mégis hátrányba kerülünk. Támadásban pechünk volt.”

A B csoportban a Mönchengladbachnak 8, a Sahtarnak és a Realnak 7-7, míg az Internazionalénak 5 pontja van. Az utolsó körben, jövő szerdán Real Madrid-Mönchengladbach és Internazionale-Sahtar találkozókat rendeznek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában