újrakezdés

2021.01.01. 20:00

Az olimpiai bajnok Vesznyina visszatér a versenyteniszbe

A 34 esztendős sportoló 2018-ban hagyott fel a tenisszel, mert gyermeke született.

Russia's Elena Vesnina returns the ball to Jelena Ostapenko of Latvia (unseen), during their match on the second day of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championship at the Dubai Tennis Stadium on February 21, 2018. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: KARIM SAHIB

A női párosban olimpiai bajnok orosz teniszező, Jelena Vesznyina bejelentette, hogy folytatja pályafutását.

A 34 esztendős sportoló 2018-ban hagyott fel a tenisszel, mert gyermeke született. Döntését a 2021-es újrakezdésről Instagram-oldalán tudatta.

A profi pályafutását 2002-ben kezdő Vesznyina a 2016-os riói olimpián Jekatyerina Makarova partnereként szerzett olimpiai bajnoki címet, és az orosz duó ugyanebben az évben megnyerte a WTA-világbajnokságot is.

A Grand Slam-tornákon egyéniben a legjobb eredményét a 2016-os wimbledoni teniszbajnokságon érte el, ahol az elődöntőbe jutott.

Párosban 2013-ban a Roland Garroson, 2014-ben a US Openen és 2017-ben a wimbledoni teniszbajnokságon diadalmaskodott, mindhárom alkalommal Makarova oldalán, s vegyes párosban is van egy győzelme Grand Slam-tornán: ezt a 2016-os Australian Openen, a brazil Bruno Soares partnereként aratta.

Egyéniben három, párosban 19 WTA-tornán bizonyult a legjobbnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában