nehéz pillanat

2021.01.28. 19:19

Bejelentette visszavonulását a németek négyszeres világbajnok sílövője

A 32 éves sportoló döntését sérüléseivel, egészségi problémáival és az újrakezdéseit kísérő balszerencséjével indokolta.

Visszavonul Simon Schempp, a németek négyszeres világbajnok és háromszoros olimpiai érmes sílövője.

A 32 éves sportoló csütörtökön közösségi oldalán jelentette be döntését, amelyet sérüléseivel, egészségi problémáival és az újrakezdéseit kísérő balszerencséjével indokolt. Schempp – aki az elmúlt két évben már nem tudta felvenni a versenyt a legjobbakkal – közölte: karrierje legnehezebb pillanatához ért, de mivel nincs esélye visszaküzdeni magát a sportág legjobbjai közé, „jó és megfelelő” döntést hozott.

A német sílövő váltó tagjaként Schempp olimpiai ezüstérmes volt 2014-ben és bronzérmes 2018-ban, míg Phjongcshangban egyéni versenyszámban is dobogóra állt, a tömegrajtos 15 kilométeres viadalon másodikként zárt.

A világbajnokságokon nyolc érmet gyűjtött, hetet váltóban. Négy vb-aranyérme közül három született váltóban, az ausztriai Hochfilzenben 2017-ben a tömegrajtos 15 km-es versenyben bizonyult még a legjobbnak. A világkupa-sorozatban 12 versenyt nyert meg.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában