nincs lehetetlen

2021.02.23. 16:30

Brady még a kerékpárosoknak is példakép

A Tour de France országúti kerékpáros körversenyen négyszer győztes Chris Froome számára a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) sztárja, Tom Brady jelenti az inspirációt, hogy karrierje végén is hasonlóan sikeres legyen.

New England Patriot Tom Brady (C) and other celebrity notables, joined the Best Buddies group for the 19th Annual Best Buddies Challenge at Harvard Stadium to enjoy a football game and the Guy Fieri Food & Wine Festival on June 1, 2018.

Forrás: AFP / Best Buddies

Fotó: Ryan McBride

„Négy diadallal olyan közel kerültem a rekordbeállításhoz, hogy semmi sem tarthat vissza” – jelentette ki a 35 éves bringás.

„Szeretném a legjobbamat nyújtani, ami fejben dől el. Remélem, a testem követni tudja majd az elhatározásomat”.

A brit kerekes el tudja képzelni, hogy akár 40 esztendősen is versenyezzen, ehhez többek között olyan világklasszisok jelentenek számára inspirációt, mint a 43 éves Tom Brady, aki ebben a hónapban már hetedik bajnoki címét nyerte az NFL-ben. Froome szerint a profi sport világában egyre több példa van arra, hogy idősebb versenyzők a csúcson tudnak maradni, ezért

úgy gondolja, még legalább öt évig tud a legmagasabb színvonalon teljesíteni.

„Most már nincs fájdalmam. Alvásnál kissé kellemetlen, amikor a jobb oldalamon fekszem, de ez nem befolyásol a kerékpáron” – mondta súlyos sérülésével kapcsolatban Froome, aki 2019-ben a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is.

Froome, aki kétszer a Vuelta a Espanát és egyszer a Giro d'Italiát is megnyerte, ötödik Tour-diadalával utolérné a rekorder belga Eddy Merckxet, a spanyol Miguel Induraint, valamint két francia legendát, Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t.

Froome 11 szezon után csapatot váltott: a Skyt – és későbbi nevén az Ineost – elhagyva az Israel Start-Up Nation színeiben versenyez 2021-től.

Forrás: MTI

Borítókép: Bradyre nehéz nem felnézni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában