australian open

2021.02.18. 08:26

Oszaka jelentette a végállomást Serena Williamsnek

A nőknél a harmadik helyen kiemelt japán Oszaka Naomi és a 22. helyen rangsorolt amerikai Jennifer Brady jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne, 2021. február 18. A japán Oszaka Naomi az amerikai Serena Williams ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elõdöntõjében Melbourne-ben 2021. február 18-án. MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Forrás: MTI / EPA / AAP

Fotó: Dean Lewins

A csütörtöki elődöntőben Oszaka a 10. helyen kiemelt, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams ellen nyert magabiztosan, 1 óra 15 perc alatt. A japán rögtön elveszítette ugyan az első szervagémjét, de 0:2 után már ő irányította a játékot, és két brék, valamint 5:3 után saját adogatójátékával szettelőnyre tett szert. A második játszmát már a japán teniszező kezdte brékkel, előnyét 4:3-ig tudta megőrizni. Amerikai riválisa azonban hiába egyenlített egy brékkel, a következő gémet, saját szervajátékát megint elbukta, így Oszaka azt a szettet is saját adogatójátékával tudta lezárni.

Oszaka a negyedik Grand Slam-döntőjére készülhet, a korábbi hármat megnyerte, egyszer – 2019-ben – Melbourne-ben is diadalmaskodott már.

Brady háromszettes csatára kényszerült a 25. helyen kiemelt cseh Karolina Muchova ellen. A döntő játszmában Brady 1:1 után került brékelőnybe, ami elég is volt számára a végső győzelemhez, bár a találkozót lezáró gém óriási küzdelmet hozott. Utóbbiban Muchova háromszor jutott bréklabdához, amerikai ellenfele pedig az ötödik meccslabdájával tudta lezárni az összecsapást, amely 1 óra 55 percig tartott.

A döntőbe jutott két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymással, Brady 2014-ben aratta egyetlen győzelmét,

Oszaka 2018-ban Charlestonban és tavaly a US Open elődöntőjében bizonyult jobbnak.

Eredmények, elődöntő:

nők:

Oszaka (japán, 3.)–S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4

Brady (amerikai, 22.)–Muchova (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

később:

férfiak:

Djokovic (szerb, 1.)–Karacev (orosz) 9.30

Forrás: MTI

Borítókép: A japán Oszaka Naomi az amerikai Serena Williams ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében, Melbourne-ben, 2021. február 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában