fifa

2021.03.12. 16:30

Az akadályok elhárultak: Musiala német válogatott lehet

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken hozzájárult, hogy Jamal Musiala a jövőben az angol helyett a német válogatottban szerepeljen.

firo: 06.03.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 FCB FC Bayern Munich Muenchen - BVB, Borussia Dortmund 4: 2 FCB Jamal Musiala, gesture, gesture, photo: Sebastian El-Saqqa / firosportphoto / Pool | usage worldwide (Photo by Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sebastian El-Saqqa

A 18 éves középpályás két hete jelentette be, hogy német nemzeti együttesben kíván játszani. A FIFA-nak ezt azért kellett jóváhagynia, mert

a német mellett az angol utánpótlás-válogatottban is futballozott.

A brit-nigériai apától és német anyától származó játékos így hivatalosan is behívhatóvá vált a márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzésekre Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya számára, aki a nyári Európa-bajnokság után távozik posztjáról.

Musiala februárban 17 évesen és 363 naposan betalált a Lazio kapujába a 4-1-es német sikerrel zárult Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, ezzel nemcsak

a Bayern München történetének legfiatalabb gólszerzője lett, hanem angol játékosként is övé ez a rekord a legrangosabb európai kupasorozatban.

A tinédzser egy hete aláírta első profi szerződését is, amely 2026-ig köti őt a bajor klubhoz.

A stuttgarti születésű játékos az ifjúsági pályafutását 2011-től szinte teljes egészében a Chelsea-nél töltötte, a Bayernhez pedig 2019-ben csatlakozott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában