spanyol király kupa

2021.03.04. 08:40

Drámai meccsen jutott döntőbe a Barcelona (videó)

A Barcelona jutott elsőként a spanyol labdarúgó Király Kupa fináléjába, miután szerdán, az elődöntő hazai visszavágóján hosszabbítás után 3–0-ra legyőzte a Sevillát, és összesítésben 3–2-vel jobbnak bizonyult.

Barcelona players celebrate their third goal scored by Barcelona's Danish forward Martin Braithwaite during Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 3, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Josep Lago

A katalánok már a 12. percben minimálisra csökkentették összetettbeli hátrányukat – Dembélé volt eredményes –, de hiába támadtak és borult fel szinte a pálya, sokáig nem tudtak gólt szerezni. A védekezésre koncentráló vendégek a 73. percben büntetőt rontottak – Ocampos lövésére Ter Stegen rávetődött és megfogta a labdát –, majd a 92. percben Fernando kiállítása miatt létszámban megfogyatkoztak. A rendes játékidő utolsó percében aztán a tucatnyi korábbi lehetőségét elpuskázó Barca Piqué találatával kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban ötpercnyi játék után Braithwaite góljával már vezettek a katalánok, akik aztán hazai sikerükkel kiharcolták a továbbjutást.

A sorozat döntőjét a sevillai La Cartuja Stadionban játsszák április 17-én.

Eredmény, elődöntő, visszavágó:

FC Barcelona–Sevilla 3–0 (1–0, 2–0, 3–0) – hosszabbítás után

Továbbjutott: a Barcelona, 3–2-es összesítéssel.

Csütörtökön játsszák:

Levante–Athletic Bilbao 21.00 (az első mérkőzésen: 1–1)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában