uefa

2021.03.19. 10:40

Vizsgálat indult a Rangers-Slavia Praha meccs miatt

Vizsgálatot kért az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) Steven Gerrard, a Glasgow Rangers vezetőedzője, mert egyik játékosa szerint rasszista megjegyzést tett rá a rivális Slavia Praha futballistája a két csapat csütörtök esti Európa-liga-mérkőzésén.

Rangers' English manager Steven Gerrard (L) gestures to Slavia Prague's Czech defender Ondrej Kudela (R) during the UEFA Europa League Round of 16, 2nd leg football match between Rangers and Slavia Prague at the Ibrox Stadium in Glasgow on March 18, 2021. - Slavia Prague won the game 2-0, (3-1 on aggregate) (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Andrew Milligan

A nyolcaddöntő glasgow-i visszavágóját a csehek nyerték 2-0-ra, s ezzel ők jutottak be a legjobb nyolc közé. A skót bajnok kilenc emberrel fejezte be az összecsapást.

A találkozó 87. percében a vendégek hátvédje, Ondrej Kudela valamit Glen Kamara fülébe súgott úgy, hogy eltakarta a száját, ezen a hazaiak színesbőrű finn légiósa láthatóan felháborodott.

„A játékosom azt mondta, rasszista megjegyzést kapott. Dühös vagyok”

- mondta Gerrard.

„Ismerem Glent és száz százalékig megbízok benne. Egyébként is, ha valamit akarok neked mondani a futballpályán, miért kellene eltakarnom a számat és a füledhez hajolnom? Most az UEFA-n a sor, remélem, nem söprik a szőnyeg alá ezt az ügyet.”

A Slavia visszautasította az „undorító” vádakat, közleményében azt írta, Kamara bántalmazta Kudelát a lefújás után, ököllel támadt rá az öltözőfolyosón. A védő azt állítja, hogy amit a középpályásnak mondott, nem volt rasszista. A csehek emellett alattomos játékkal vádolják a skótokat, erre szerintük bizonyíték, hogy a kiállított Kemar Roofe brutális belépője után kapusuknak, Ondrej Kolarnak eltört a koponyacsontja és a stoplik miatt felszakadt a homlokán a bőr. A hálóőrt a 65. percben le kellett cserélni. A Slavia azt is nehezményezi, hogy a lefújást követően nem engedték be játékosait az öltözőbe.

„Kamara megtámadta Ondrej Kudelát, ököllel ütötte a fejét, ezt Steven Gerrard is látta. Az UEFA szintén jelen lévő képviselőjét is sokkolta ez a viselkedés”

- állítja a prágai egyesület.

Az UEFA pénteken közölte, hogy vizsgálatot indított a lefújás után történtek miatt, de az ügyet csak az után kommentálja, hogy megismerte az ellenőri jelentést.

Forrás: MTI

Borítókép: Gerrard mutatja Kudelának, hogy vegyen vissza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában