erős kezdés

2021.03.25. 12:30

Hatalmasat játszott Yilmaz a hollandok ellen (videó)

A török válogatottban mesterhármast elérő Burak Yilmaz csodálatos, míg Frank De Boer, a holland csapat szövetségi kapitánya szörnyű estéről beszélt a két gárda szerdai világbajnoki selejtezőmérkőzése után.

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 24: Burak Yilmaz (17) of Turkey celebrates after scoring a goal during the 2022 FIFA World Cup Europe Qualification Group G match between Turkey and Netherlands, at Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey on March 24, 2021. Onur Coban / Anadolu Agency (Photo by ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Onur Coban

„Csodálatos este volt, nagyon büszke vagyok” – jelentette ki a Lille 35 éves csatára, aki az első félidőben kétgólos előnyt harcolt ki a hazaiaknak, majd az isztambuli meccs hajrában beállította a 4-2-es végeredményt.

Burak Yilmaz megjegyezte, fontos volt a jó rajt, főleg a csoportban legnagyobb riválisnak tekintett hollandok ellen, de szerinte gyorsan el kell felejteniük ezt a győzelmet és csütörtöktől már a következő találkozóra kell koncentrálniuk.

„Ez volt az első és legfontosabb mérkőzésünk a Katarba vezető úton. Világklasszis szinten játszott az egész csapat, sikerült megbénítanunk a hollandok támadójátékát”

- mondta Senol Günes szövetségi kapitány, akinek az a feladata, hogy a 2002-es bronzérem óta először kivezesse a nemzeti együttest a vb-re.

Yilmaz a hollandok ellen:

„Szörnyű este volt, rendkívül csalódott vagyok, sokkal jobban kell játszanunk” – fogalmazott Frank De Boer, aki szerint

az ellenfél „halálos hatékonysággal” futballozott.

„De ez a tízből csak az első összecsapás volt. Viszont innentől nem veszíthetünk több pontot.”

De Boer szerint most az a legfontosabb, hogy csapata a kudarc ellenére megtartsa a pozitív szemléletet.

A törökök szombaton semleges helyszínen, a spanyolországi Málagában találkoznak Norvégiával, majd kedden Lettországot fogadják. A hollandok a lettek ellen folytatják szereplésüket hazai pályán, utána pedig Gibraltár vendégei lesznek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában