nationalelf

2021.05.25. 12:15

Flick aláírta szerződését a német szövetségi kapitányi posztra

Hansi Flick kedden délelőtt aláírta szerződését a Német Labdarúgó Szövetséggel, így az Európa-bajnokság után ő lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

22 May 2021, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, FC Bayern München - FC Augsburg, Matchday 34 at Allianz Arena. Coach Hansi Flick of Munich stands on the pitch after the match. Photo: Sven Hoppe/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

A Joachim Löwöt követő, 56 éves szakember 2024-ig, a hazai rendezésű kontinensviadalig kötelezte el magát.

A bajnok Bayern München és Flick az edző kérésére bontotta fel a szerződését az idény végén,

a tréner 19 hónap alatt hét trófeát gyűjtött a klubbal.

Flick a 2014-es világbajnoki diadal során még Löw segítője volt a válogatottnál. Azt már hónapok óta tudni lehetett, hogy a jelenlegi kapitány az Eb után távozik.

A németek az ugyancsak társrendező magyarokkal, valamint a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal szerepelnek majd egy csoportban a június 11-én kezdődő Eb-n.

Forrás: MTI

Borítókép: Flick a bajnoki éremmel a nyakában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában