premier league

2021.05.26. 13:15

Klinsmann leülne a Tottenham padjára

A németek világbajnok labdarúgója, korábbi szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann kijelentette, hogy szívesen lenne volt klubja, a Tottenham Hotspur vezetőedzője.

Hertha Berlin's German head coach Jurgen Klinsmann sits on the bench during the German Cup (DFB Pokal) round of 16 football match Schalke 04 v Hertha Berlin in Gelsenkirchen, westen Germany on February 4, 2020. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

„Természetesen megfontolnám a dolgot” – mondta a Sky Sportsnak a szakember, hozzátéve, hogy az észak-londoni egyesület elnöke, Daniel Levy tudja a telefonszámát.

„Bármikor felhívhat” – fűzte hozzá.

José Mourinho áprilisi menesztése után az idény végéig a fiatal Ryan Mason irányította a Spurst, amelynek azonban a következő szezonra még nincs meg a vezetőedzője.

Klinsmann először az 1994-95-ös idényben játszott a Tottenhamben, akkor az év legjobbjának választották Angliában.

1998-ban aztán egy fél szezonra visszatért.

„Életem legjobb időszakát töltöttem ott”

- jelentette ki az 56 éves sportember.

Klinsmann 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitánya volt, világbajnoki bronzérmet szerzett a csapattal, majd a Bayern Münchennél eltöltött rövid, viszonylag sikertelen időszakot követően 2011-től öt éven át az amerikai nemzeti együttest irányította. Edzőként eddig a tavalyi, Hertha BSC-s „kaland” volt az utolsó fejezet az életében, a berliniektől 2020 februárjában, mindössze tíz hét után távozott, mert nem érezte a bizalmat.

„A futballban gyorsan történnek a dolgok. Nyitottnak kell maradni és gondolni kell új kihívásokra. Miért ne lehetne ez a Spurs?”

- mondta a korábbi klasszis csatár.

A Tottenham a hetedik helyen végzett a Premier League-ben, így a következő idényben a Konferencia Ligában lesz érdekelt a nemzetközi porondon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában