nba

2021.06.04. 08:43

Kiesett a címvédő Los Angeles Lakers

A címvédő Los Angeles Lakers csütörtökön negyedszer is kikapott a Phoenix Suns csapatától az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, így az első fordulóban búcsúzott.

A párharc hatodik meccsén Devin Booker, a vendégek klasszisa tarthatatlan volt, csak az első negyedben 22 pontot szerzett, és végül 47-tel zárt – 10-ből 8 hárompontos kísérlete sikeres volt –, valamint akadt 11 lepattanója is. A Suns 2010 óta először nyert párharcot a playoffban. LeBron James, a Lakers négyszeres NBA-bajnok szupersztárja 18 éves pályafutása során először búcsúzott aktuális csapatával a rájátszás első körében.

A Phoenix a második fordulóban a Denverrel találkozik, amely ugyancsak idegenben zárta le a Portland elleni párharcot. A Nuggets a 36 pontos Nikola Jokic vezérletével a harmadik negyedben 14 pontos hátrányt ledolgozva diadalmaskodott. Michael Porter Jr., a Nuggets játékosa az első negyedben 6 hárompontost dobott, amivel NBA-rekordot állított be az egy negyedben szerzett triplák terén.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

Nyugati főcsoport:

Los Angeles Lakers–Phoenix Suns 100–113

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Phoenix javára.

Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 115–126

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Denver javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában