vb-selejtezők

2021.06.09. 10:26

Messiék csak döntetlent értek el, a brazilok hibátlanok

Az argentin válogatott 2-2-es döntetlent játszott Kolumbiában a jövő évi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének hatodik fordulójában.

A vendégek már a 8. percben 2-0-ra vezettek, de a hazaiak a második félidő elején szépítettek, a 94. percben pedig egyenlítettek. Beszámolók szerint David Ospina, a kolumbiaiak kapusa volt a mezőny legjobbja, aki Lionel Messiék számos gólszerzési kísérletét hatástalanította a Barranquillában tízezer néző előtt lejátszott találkozón.

A brazil csapat viszont begyűjtötte a három pontot Paraguayban – ahol 35 éve először nyert vb-selejtezőt -, ezzel továbbra is százszázalékos. Neymar a 4., Lucas Paqueta pedig a 93. percben talált a hazaiak kapujába.

Közben eldőlt, hogy a brazil válogatott részt vesz a kontinentális tornán, a Copa Americán. A Globo Esporte című lap a múlt héten azt írta, hogy a selecao távol maradhat az eseménytől, méghozzá az európai klubokban játszó válogatott játékosok kérésére. Konkrét válasszal az esetleges bojkottról Tite, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya nem szolgált a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján, csupán annyit árult el, hogy a kérdést megvitatták a futballisták, az edzői stáb és a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) vezetésének találkozóján.

A brazil válogatott végül úgy döntött, részt vesz a számára hazai rendezésű tornán. Annak ellenére, hogy nem ért egyet a kontinentális szövetség, a CONMEBOL eljárásával, nevezetesen azzal, hogy az utolsó pillanatban a koronavírus-járvánnyal küzdő Brazíliába helyezte ét a kontinensviadalt, miután kiderült, hogy Kolumbia és Argentína nem tudja lebonyolítani. A játékosok a közösségi médiában fogalmazták meg, hogy nem elégedettek a döntéshozatallal, ugyanakkor jelezték, nem kívánnak politikai ügyet csinálni ebből.

Eredmények, 6. forduló:

Ecuador-Peru 1-2 (0-0)

Venezuela-Uruguay 0-0

Kolumbia-Argentína 2-2 (0-2)

Paraguay-Brazília 0-2 (0-1)

Chile-Bolívia 1-1 (0-0)

Az állás: Brazília 18 pont, 2. Argentína 12, 3. Ecuador 9, Uruguay 8 (7-7), 5. Kolumbia 8 (11-13), 6. Paraguay 7, 7. Chile 6, 8. Bolívia 5, 9. Venezuela 4 (3-9), 10. Peru 4 (6-14)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában