a legritkább

2021.07.07. 16:15

Curry megdöntött minden sportkártyás rekordot (videó)

Rekordot jelentő 5,9 millió dollárért (1,76 milliárd forintért) kelt el Stephen Curry, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Golden State Warriors játékosának aláírt újonckártyája. Ennél többet még egyetlen sportkártyáért sem fizettek.

Stephen Curry of the Golden State Warriors celebrates after winning the MTN DEW 3-Point Contest during the 2021 NBA All-Star Game at State Farm Arena in Atlanta, Georgia on March 7, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A kártyát ugyanaz az Alt Fund nevű, relikviákat gyűjtő cég vette meg, amely a korábbi rekorder LeBron James-kártyát is megvásárolta 5,2 millió dollárért.

A 2009-es kiadású kártya – amely a világ legritkább, Curryt ábrázoló ereklyéje, köszönhetően annak, hogy a saját mezéről származó NBA-logó teljes egészében rajta van az aláírt példányon – ezzel bekerült az Alt több mint tízezres gyűjteményébe, amelynek összértéke mintegy 50 millió dollár.

A sportkártya piac a felmérések szerint 15 milliárd dolláros.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában