tokió 2020

2021.07.02. 09:30

Kannabisz miatt bukhat ki az olimpiáról a sprintszám aranyesélyese

Egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak Sha'Carri Richardsonnak, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárjának a mintájában, így valószínűleg nem lehet majd ott a tokiói olimpián.

(FILES) In this file photo taken on May 23, 2021 US sprinter Sha'Carri Richardson crosses the line in second place in the women's 100m final during the Diamond League athletics meeting at Gateshead International Stadium in Gateshead, north-east England. - US sprint sensation Sha'Carri Richardson tested positive for marijuana at the US Olympic athletics trials and could miss the Tokyo Games, the New York Times reported July 1st. The Times cited two unnamed people with knowledge of the test results in reporting the positive test, which was first reported by The Gleaner newspaper in Jamaica. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A Reuters hírügynökségnek két, neve elhallgatását kérő személy is elárulta, hogy a 21 éves sprinter a júniusi amerikai válogatón adott pozitív mintát. Ez egyben azt jelenti, hogy

az ott elért eredményét vélhetően törölni fogják, így hiába nyerte meg a 100 métert nagy fölénnyel, a nyári játékokra nem utazhat el.

Az egyik forrás azt is elmondta, hogy a szövetség már értesítette Jenna Prandinit, a 100 méter negyedik helyezettjét, hogy ő fog futni Richardson kiesése miatt a klasszikus vágtaszámban Tokióban.

A futó és ügynöke nem reagált a Reuters megkeresésére, csütörtökön

Richardson mindössze egy rövid, rejtélyes üzenetben annyit írt Twitter-oldalán, hogy „Ember vagyok”.

Sha'Carri Richardson az egyik legnagyobb favoritja lenne a női 100-nak Tokióban. Áprilisban 10.72 másodperccel minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is jobbnál jobb eredményeket ért el. Az extravagáns külsejű tehetség az amerikai válogatón az elődöntőben nagy, 2,6 méter/másodperces hátszélben 10.64-et futott, majd a fináléban 1 m/mp-es ellenszélben ért el 10.86-ot, és fölényesen győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában