tokió 2020

2021.07.09. 09:30

Megérkezett Tokióba az olimpiai láng

Két héttel a megnyitó előtt pénteken megérkezett Tokióba az olimpiai láng.

Former Japanese professional tennis player Shuzo Matsuoka receives the Olympics flame to his Olympic torch during the lighting ceremony of the Olympic flame at Machida Shibahiro, on the first day of the torch relay in Tokyo on July 9, 2021. (Photo by Philip FONG / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philip Fong

Egy nappal azt követően, hogy a szervezők bejelentették, gyakorlatilag nézők nélkül zajlanak majd a versenyek, a hagyományoktól eltérően csendes ceremónia keretében köszöntötték a játékok egyik jelképét. A szinte üres Komazava Olimpiai Parkban tartott eseményen részt vett Koike Jurikót, Tokió kormányzója is.

A láng útját általában ezrek kísérik, a koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal ez is máshogy alakult, ráadásul a japánok többsége továbbra is ellenzi az ötkarikás játékok megrendezését.

A fáklyaváltó márciusban kezdődött, azóta a házigazda ország mind a 47 prefektúrájába eljutott a láng, de általában a közönségtől elzárt utakon haladt, ezzel is minimalizálva a fertőzésveszélyt.

Ugyanez lesz a helyzet a fővárosban is.

A kormány csütörtökön úgy döntött, hogy hétfőtől augusztus 22-ig rendkívüli állapotot hirdet Tokióra és környékére. Az ötkarikás játékok július 23-án kezdődnek és augusztus 8-án zárulnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában