Olimpia 2020

2021.08.09. 14:45

Mindenkinek megköszönte az együttműködést a japán miniszterelnök

Szuga Josihide japán miniszterelnök hétfőn megköszönte az emberek segítségét, amelyet a vasárnap zárult tokiói olimpia biztonságos megrendezéséhez nyújtottak.

Japan's Prime Minister Yoshihide Suga speaks to media about a state of emergency at the prime minister's office in Tokyo on July 29, 2021. The government decided to extend a state of emergency until August 31 in Tokyo and Okinawa Prefecture as the number of newly infected people reached a record high of 3865 in Tokyo and over 10,000 in Japan. PM Suga also mentioned to expand the state to Kanagawa, Saitama, Chiba and Osaka prefectures. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Masanori Genko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: AFP / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Masanori Genko

A kormányfő Nagaszakiban beszélt arról, hogy egy év halasztással, a világjárvány okozta nehéz körülmények között kellett lebonyolítani a versenyeket, melyek ugyanakkor szerinte jól sikerültek.

„Hiszem, hogy sikerült a rendező országra háruló kötelességeket teljesítenünk”

- jegyezte meg a politikus, aki mindenkinek megköszönte, hogy megértő és együttműködő volt a szabályok betartásában, egyúttal kiemelte, hogy a játékok megrendezése bizonyította kitartásukat.

A miniszterelnök a japán sportolók kiemelkedő, minden idők legsikeresebb ötkarikás szereplését (27 arany, 14 ezüst, 17 bronz) is méltatta, hangsúlyozva, hogy az ország teljes csapata nagyszerűen szerepelt.

„Voltak, akik érmet nyertek, és olyanok is, akik nem, de mindannyiuk teljesítménye megindító volt”

- mondta Szuga Josihide.

A koronavírus-járvány miatt eddig példátlan megszorítások mellett zajlottak az olimpiai versenyek, melyek túlnyomó többségét nézők nélkül rendezték meg.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában