új karrier kezdete?

2021.09.21. 13:00

Pacquiao inkább elnök akar lenni, mint bokszoló

Manny Pacquiao, a profi ökölvívás sztárja is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét.

(FILES) This file photo taken on March 6, 2017 shows Philippine boxing icon and senator Manny Pacquiao during a senate hearing in Manila. - Philippine boxer-turned-politician Manny Pacquiao declared on September 19, 2021 he will run for president in 2022, ending months of speculation about whether the legendary fighter would seek the country's top job. (Photo by Ted ALJIBE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ted Aljibe

A 42 éves Pacquiao régóta aktívan vesz részt hazája politikai életében, 2010-től képviselő, 2016-tól szenátor, a 2022-es elnökválasztáson pedig a PDP-Laban párt jelöltjeként indul.

„Harcos vagyok, és mindig az maradok majd a ringen belül, illetve azon kívül is”

- mondta Pacquiao, aki utalt sportolói pályafutására is, amelyet ezzel párhuzamosa befejezettnek nyilvánított.

„Régóta bokszolok, a családom pedig egyfolytában azt mondja nekem, hogy elég volt. Csak azért csináltam eddig, mert szenvedélyesen rajongok a sportágért”

- fogalmazott. Hozzátette: egyetlen küzdelem elől sem hátrált meg karrierje során, és nincs ez másként politikai szerepvállalásánál sem.

A szegény családból származó Manny Pacquiao a profi ökölvívásnak köszönhetően lett világsztár, hazájában példakép.

A világon egyedüliként szerzett profi világbajnoki címet nyolc különböző súlycsoportban.

Öt évvel ezelőtt már visszavonult, de utána még visszatért a ringbe. Legutóbbi mérkőzését augusztus közepén vívta, amikor Las Vegasban egyhangú pontozással alulmaradt a kubai Yordenis Ugásszal szemben. Profi mérlege 62 győzelem (39 K.O./T.K.O.) mellett nyolc vereség és két döntetlen.

Az ESPN amerikai lap ugyanakkor megszólaltatta Sean Gibbonst, Pacquiao reklámcégének vezetőjét, aki szerint a visszavonulást nem lehet véglegesnek tekinteni. Kiemelte: Pacquiao arról csak a következő hetekben dönt majd, hiszen nyilatkozataiban egyelőre csak lehetőségként említette meg a visszavonulást, de arra is tett megjegyzést, hogy egy meccset talán vállal még.

Forrás: MTI

Borítókép: az az üdvözlő kéz már jó pár embert kiütött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában