boksz

2021.09.27. 11:24

Uszik élete legnagyobb pénzdíját kapta Joshua legyőzéséért

A Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában rendezett 12 menetes összecsapást a 34 esztendős, veretlen kihívó egyhangú pontozással nyerte.

Az ukrán Olekszandr Uszik karrierje eddigi legnagyobb pénzdíjával, 3 millió fonttal (1,26 milliárd forint) lett gazdagabb azután, hogy legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat esti, londoni profi bokszmérkőzésen.

Az összecsapás tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és – a kevésbé rangos – IBO-nál.

A csúcsgázsiról Uszik menedzsere, Alekszandr Kraszjuk nyilatkozott, aki elmondta, hogy védencének a szerződés értelmében kötelező kiállnia a visszavágóra, s a Joshua elleni újabb összecsapás előtt nem léphet ringbe más bokszolóval.

A Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában rendezett 12 menetes összecsapást a 34 esztendős, veretlen kihívó egyhangú pontozással nyerte. A brit riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán profi pályafutása eddigi mind a 19 meccsén diadalmaskodott – 13-on kiütéssel -, Joshuának 24 győzelem mellett a mostani volt a második veresége.

A hétvégi ütközet végeredménye azt is jelenti, hogy jó ideig nem kerülhet sor a nehézsúly két brit óriása, Joshua és a negyedik jelentős világszervezet, a WBC bajnoka, Tyson Fury közötti meccsre. Fury promótere, Frank Warren egyenesen úgy fogalmazott: Uszik sikerével valószínűtlenné vált a brit házi döntő a királykategória egyesített titulusáért, akkor is, ha Joshua vissza tudja szerezni vb-öveit a visszavágón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában