kevesebb pénzért is

2021.10.16. 14:49

Dani Alves visszatérne a Barcelona csapatához

Alves idén szeptemberben maradt csapat nélkül, miután távozott a Sao Paulótól, amellyel kifizetetlen bérekkel kapcsolatos viták miatt bontott szerződést.

SP - Sao Paulo - 8/25/2021 - CUP OF BRAZIL 2021, SAO PAULO X FORTALEZA - Daniel Alves, Sao Paulo player during a match against Fortaleza at Morumbi stadium for the Copa do Brasil 2021 championship.

Forrás: AGIF/AFP

Fotó: Marcello Zambrana

Harmincnyolc évesen visszatérne egykori labdarúgócsapatához, a FC Barcelonához Dani Alves, aki 2008 és 2016 között játszott a katalán gárdánál.

A brazil védő a katalán Esport3 tévécsatornának nyilatkozva azt mondta, hogy januárban szeretne megállapodást kötni egykori klubjával, hozzátéve, hogy beérné alacsony fizetéssel is az amúgy nehéz pénzügyi helyzetben levő Barcánál. Annak idején 391 mérkőzésen szerepelt spanyol csapatában, 21 gólt szerzett és 101 gólpasszt adott. Nyolc idénye alatt hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer Király-kupát és spanyol Szuperkupát, s egyaránt három alkalommal Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

Alves idén szeptemberben maradt csapat nélkül, miután távozott brazil együttesétől, a Sao Paulótól, amellyel a kifizetetlen bérekkel kapcsolatos vitát követően felbontotta szerződését. Helyi sajtóértesülések szerint a Sao Paulo mintegy kétmillió amerikai dolláros (608 millió forintos) járandósággal adósa a futballistának.

A 119-szeres válogatott Dani Alves – aki nyáron csapatkapitánya volt a tokiói olimpián aranyérmes brazil gárdának – szeptember elején még tagja volt a nemzeti együttes vb-selejtezős keretének, ám az októberi összecsapásokra már nem válogatta be a klub nélkülivé vált hátvédet a szövetségi kapitány, Tite.

Dani Alves a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival, a Barca mellett többek között a Sevillával, a Juventusszal és a Paris Saint-Germainnel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában