Török Nagydíj

2021.10.11. 18:11

Hamilton: senki ne várja el, hogy verseny közben nyugodt legyek

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője megmagyarázta dühös kirohanását, melyet a vasárnapi Forma-1-es Török Nagydíj hajrájában hallhattak a televíziónézők a csapatrádiós felvételen.

Szocsi, 2021. szeptember 26. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíja elõtt a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 26-án. MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jurij Kocsetkov

A 36 éves sztár motorcsere miatt csak a 11. helyről kezdte meg az 58 körös futamot, de remekül zárkózott fel az esős időjárásban lassan felszáradó pályán. Hamilton a hajrához közeledve már harmadik volt, csapata pedig azt kérte tőle, hogy álljon ki a boxba kerékcserére, a versenyző viszont úgy érezte, azokkal a gumikkal, amelyekkel elrajtolt, be tudja fejezni a viadalt. Nyolc körrel a leintés előtt végül a Mercedes meggyőzte a címvédőt, hogy jobban jár, ha kereket cserélnek az autóján, ezzel viszont Hamilton elveszítette a harmadik helyet, és ötödikként ért célba.

„Basszus, ember, miért dobtuk el a helyezésünket? Nem kellett volna bejönnünk, megmondtam nektek” – kiabálta dühösen a csapatrádión Hamilton,

aki most hat ponttal marad el a világbajnoki pontversenyt vezető, Törökországban másodikként célba érő Max Verstappentől (Red Bull).

„Soha ne várja senki, hogy mindig nyugodt és udvarias legyek a csapatrádióban, amikor versenyzek” – írta a közösségi médiában hétfőn a brit sztár kiemelve, hogy mindannyian szenvedélyesen űzik a sportágat, a pillanat hevében pedig ez a fajta szenvedély minden versenyzőből előtör.

„A szívem és a lelkem ilyenkor ott van kint a pályán, és ez a tűz, ami bennem tombol, juttatott el olyan magasságokba, ahol most vagyok”

- fogalmazott a rekordot jelentő, nyolcadik vb-címéért hajtó Hamilton, és rögtön megnyugtatta szurkolóit: „a csapattal már mindent megbeszéltünk, és csak a következő versenyhétvégére koncentrálunk”.

A Mercedes világbajnoki címvédője elismerte, kockáztatott azzal, hogy nem akarta lecserélni elkopott gumijait, de miután ez az ötlete nem vált be, a „legbiztonságosabb” döntést hozták azzal, hogy végül a boxba hajtott, és kereket cseréltek az autóján.

A vb két hét múlva, az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a texasi Austinban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában