atlétika

2021.10.06. 10:20

Újabb doppingügybe keveredett az olimpiai bajnok

A jamaicai 4x100 méteres váltóval olimpiai és világbajnok Nesta Carter újabb doppingügybe keveredett, melynek tárgyalását jövő héten kezdi meg az ország doppingellenes testülete.

Jamaican sprinter Nesta Carter tries to hide his face from reporters upon his arrival to his appeal hearing before the Court of Arbitration for Sport (CAS) over his recent doping confirmation on November 15, 2017 in Lausanne. - Carter was tested positive for a banned stimulant during a re-test, disqualifing the Jamaican 4x100m relay from gold at the 2008 Beijing Olympics. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A 35 éves atléta augusztusban jelentette be visszavonulását egészségi problémára hivatkozva, amely miatt idén márciustól nem tudott rendesen edzeni és versenyezni sem. Kedden ügyvédje közölte, hogy védence pozitív doppingtesztet produkált, s a tárgyalása október 14-én kezdődik. A jogász egyéb részletet nem árult el, így nem tudni, hogy milyen tiltott anyag nyomaira bukkantak Carter mintájában és azt sem, mikor tesztelték.

A váltóval háromszoros vb-győztes és a londoni játékokon aranyérmes sprinter az, aki miatt a sprintváltót 2008-as olimpiai aranyérmétől megfosztották, ugyanis az akkori mintáinak újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során. Carter fellebbezését tavaly a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította, így az akkori érmet Carter mellett a legendás Usain Bolt, illetve Asafa Powell és Michael Frater is elveszítette.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában