Európa-liga

2021.11.15. 19:21

Fekirt eltiltották, a Ferencváros ellen sem játszhat

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a francia középpályás kénytelen kihagyni az El-csoportkör hátralévő két fordulóját.

Lyon, 2018. november 7. Nabil Fekir, a Lyon játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, az F csoportban játszott Olympique Lyon - TSG 1899 Hoffenheim mérkõzésen Lyonban 2018. november 7-én. MTI/EPA/Ian Langsdon

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ian Langsdon

Három nemzetközi kupamérkőzésre szóló eltiltást kapott Nabil Fekir, a Betis labdarúgója, akit a Leverkusen elleni Európa-liga-csoportmérkőzés hajrájában állítottak ki, így többek között a Ferencváros ellen sem léphet pályára jövő csütörtökön.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a francia középpályás kénytelen kihagyni az El-csoportkör hátralévő két fordulóját – a Betis másfél hét múlva a magyar bajnokcsapatot fogadja, majd december 9-én a Celtichez látogat -, továbbá tavasszal az egyenes kieséses szakasz első mérkőzését.

A Betis november 4-én 4-0-ra alulmaradt a Leverkusen vendégeként, a találkozó utolsó percében Fekir és a németek középpályása, Kerem Demirbay összekülönbözött, emiatt az angol Anthony Taylor játékvezető mindkét játékost kiállította.

A 28 éves világbajnok kulcsembernek számít a sevillai együttesben, szeptember végén góllal járult hozzá csapata 3-1-es győzelméhez a Groupama Arénában.

A G csoportban a Leverkusen 10 ponttal első, a Betis 7 ponttal második, a Celtic 6 ponttal harmadik, az utolsó Ferencvárosnak négy kör után nincs pontja. Az már eldőlt, hogy a magyar csapaton kívül a másik három együttes folytathatja nemzetközi kupaszereplését februárban, csak még azt nem tudni, hogy melyik sorozatban.

Az első és a második az El-ben marad, a harmadikat átsorolják a Konferencia-ligába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában